Nova sortida del Caminant, avui sota un sol de justicia, 28 participants hem fet un recorregut amb forma de “8” per la zona de Les Maioles.

Comencem la ruta cap a la zona on trobarem la balma on s’amagaven els bandits Marimon i Casulleres, bandolers carlins.
La balma (tot i que no ho sembla) és força alta i hi caven entre 30 i 35 persones (això si, amb el cap una mica ajupit).

S’hi allotjaven els bandits que s’amagaven pels seus innumerables robatoris, segrests i crims que atemorien els propietaris i pagesos de la rodalia de la Serra de Rubió.

Continuem per parar a esmorzar a Sant Martí de Maçana, amb l’església que data de principis del s.X i que conserva alguns elements romànics,

que es troba dalt d’un turó de 703 metres. El campanar actual fou construït a principis del segle XX, quan l’anterior fou destruït per un llamp.

Adossada a l’església hi ha l’antiga rectoria posada a disposició dels caminants com un refugi obert. Hem esmorzat a les taules que hi ha al davant.

Apurem el ritme i arribem de nou als cotxes, travessem a l’altra banda de la carretera per arribar fins al llac de Les Maioles, per tornar fins als cotxes

i donar la sortida per acabada.

les fotos