Sortida de cap de setmana al Parc Nacional dels Ports, el Caminant per la Comarca es trasllada a Paüls.
24 participants en una sortida on la germanor i el bon rotllo han estat els protagonistes.
Dissabte, primera sortida, amb dinar a un “corro” de Sant Roc, per veure després la Font del Teix i tornar al poble per la part de dalt, on hi ha panoràmiques espectaculars.
Cervesetes, dutxes i un bon sopar ens porten a fer nones amb la idea al cap de sortir de bon matí a atacar la excursió principal.
Ens llevem amb cel ennuvolat, quatre gotes, pero el cel ràpidament es va aclarint. Comencem des del cementiri a pujar pel Coll de Paüls cap al cim. Es una pujada amb molt de desnivell, i realment expectacular en quant al paissatge. En sis quarts, arribem a Montsagre de Paüls, on veiem la font, i uns metres més amunt, a la Bassa de la Refoia, on esmorzem.
Forces recuperades, ataquem el cim. Arribem al Tossal d’Engrilló (1072m) amb un dia claríssim que ens deixa veure des del Delta de l’Ebre per un costat, fins a Andorra (Teruel) per l’altre.
Uns minuts per gaudir del paissatge i fem el primer descens, per arribar a Montsagre d’Horta, desde on pujarem de nou al Coll de la Gilaberta per atacar allà una forta baixada molt tècnica, que ens portarà fins a la pista que torna a Paüls.
Acabem la sortida amb un bon dinar.
Realment ha estat un cap de setmana molt divertit i la companyia ha estat fabulosa! La gent del Caminant…son molt bona gent!

les fotos